Roermond - Remunj

De stad Roermond ligt in het midden van de provincie Limburg, aan de rivieren Roer en Maas. Een prachtige oude stad die in de Middeleeuwen een rijke Hanzestad en handelsstad was.

De Roer stroomt langs het centrum en geeft de stad een extra charme. 
Roermond is in de afgelopen jaren een geliefde stad geworden voor een heerlijk weekendje-weg of vakantie. Naast de Maasplassen en het historische centrum met haar Christoffel Kathedraal, de Munsterkerk en drie mooie pleinen heeft Roermond het Designer Outlet Centrum waar van verre velen heengaan om elkaar en zichzelf te verwennen.

Culinair

Roermond heeft een groot aanbod aan goede en gezellige restaurants op loopafstand van Hotel Roermond. Op de homepage worden een aantal locaties genoemd en wij informeren u graag over waar u uw specifieke culinaire wensen kunt laten vervullen.

Watersport

De Maas en Maasplassen bieden enorm veel mogelijkheden om watersport te bedrijven. Vanuit de verschillende jachthavens en vanaf de kade en de oevers van de Maasplassen worden er legio activiteiten en sporten aangeboden. U kunt kiezen voor een boottocht over de Maas, SUP-en, zeilen, windsurfen en nog veel meer.

Natuur

Op een afstand van een paar kilometer van het centrum van Roermond staat u midden in de natuur. Het Nationaal Natuurpark de Meinweg is een mooi en uniek natuurgebied om te genieten en te ontspannen in de rust van de bossen, heiden en vennen.

In het Nationaal Park De Meinweg is er gelegenheid om er met de fiets of te voet op uit te gaan. Met uitzondering van enkele paden in het adderleefgebied is het hele gebied toegankelijk. Het glooiende terrassenlandschap maakt het echter niet altijd even gemakkelijk.

Stadswandeling in Roermond

Via een stadswandeling maak je op een interactieve manier kennis met de historie en bezienswaardigheden in het centrum van Roermond. Roermond is een prachtige stad met oude statige huizen, kloosters, kapellen en kerken. De stad heeft meer dan 750 jaar geschiedenis welke je met een stadswandeling beter leert kennen. Via het VVV Midden-Limburg zijn er volop mogelijkheden voor een stadswandeling in Roermond. Of kijk op www.hartvanlimburg.nl voor leuke uittips.

Kinderen

Ook voor gezinnen is er rondom Roermond genoeg vertier. Te denken valt aan:
- De Maasplassen, strand en watersport.
- Speeltuin Kitskensberg
- Boshotel Vlodrop voor activiteiten in en om het Nationaal Park de Meinweg
- Indoorspeeltuin Peewee in Posterholt:
- Bezoekerscentrum De Meinweg/ Brasserie De Boshut in Herkenbosch
- Attractiepark Toverland, nabij Venlo (20 min rijden): 

Voor een dag-bezoek vanuit ons Hotel kunnen wij u aanraden: Maastricht (30 min rijden), Düsseldorf (45 min rijden), Aken (1 uur rijden), Maaseik (25 min rijden) en het witte stadje Thorn (20 min rijden)