ROERMONDVOL licht
Hotel Roermond
image

ROERMONDVOL licht

Geniet van de nieuwe ROERMONDVOL Licht route door de sfeervol verlichte straten van onze binnenstad met als hoogtepunt een unieke & hartverwarmende videoshow op het Stadhuis.

✨ Op het Stadhuis start dagelijks om 16.45 uur de videoshow “Once upon a time… a love story in the sky” ???? (ong. 5 min.) met geluid die zich elk half uur herhaalt (t/m 7 januari 2024). De laatste show is om 21.15 uur.
✨ Ook onderdeel van de route zijn de feestelijke projecties die vanaf 16.00 uur continue tot 0.00 uur op de Steenen Brug aan de Roerkade en op het Stationsplein te zien zijn (zonder muziek).
✨ Maak beslist tijdens de route ook een memorabele foto met de diverse verlichte XXL fotospots die verspreid door de binnenstad staan.
✨ De ROERMONDVOL Licht route is gratis.

 

GOLF.jpeg
Beste Prijsgarantie
 — 

Het is goed toeven in Roermond (Remunj)

Roermond is een prachtige oude stad die in de Middeleeuwen een rijke Hanzestad en handelsstad was. De stad ligt in het midden van Limburg, aan de rivieren de Roer en Maas. De Roer stroomt langs het centrum en geeft de stad extra charme. 

Roermond is in de afgelopen jaren een geliefde stad geworden voor een heerlijk weekendje weg of vakantie. Naast de Maasplassen en het historisch centrum met de Christoffel Kathedraal, de Munsterkerk en 3 mooie pleinen heeft Roermond het Designer Outlet Shopping Center waar mensen uit de hele wereld heengaan om op koopjes te jagen en zichzelf te verwennen.


Geniet ook culinair

Roermond heeft een groot aanbod aan goede en gezellige restaurants op loopafstand van Hotel Roermond. Is de keuze voor u te groot? Onze receptiemedewerker helpt u graag met kiezen.

Walhalla voor watersportliefhebbers
De Maas en Maasplassen bieden veel mogelijkheden om in, op en rond het water te sporten. Vanuit de verschillende jachthavens en vanaf de kade en de oevers van de Maasplassen worden er veel activiteiten en sporten aangeboden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een boottocht over de Maas, SUP-en, zeilen en windsurfen.

Zoekt u graag de natuur op?

In en rond Roermond is er veel water. En ook vindt u er groen. Wilt u echt de natuur in, raden wij u aan om een paar kilometer te rijden richting Herkenbosch en Vlodrop. Op ongeveer 8 kilometer van Roermond staat u midden in de natuur. Het Nationaal Natuurpark De Meinweg is een mooi en uniek natuurgebied om te genieten en te ontspannen in de rust van de bossen, heiden en vennen.

U kunt er fietsen, wandelen of paardrijden. Hou wel rekening met het glooiende landschap.

 

Maak een stadswandeling in Roermond

Via een stadswandeling maakt u op een interactieve manier kennis met 750 jaar geschiedenis van Roermond. U vindt er vele bezienswaardigheden, zoals oude statige huizen, kloosters, kapellen en kerken.

Bij VVV Midden-Limburg kunt u een stadswandeling boeken. Of kijk op www.hartvanlimburg.nl voor leuke uittips.


Met kinderen eropuit

Ook voor gezinnen is er in en rondom Roermond genoeg vertier.

Uw kinderen – en u zelf ook – amuseren zich kostelijk:
- op het strand en met watersport rondom De Maasplassen
- met ravotten in Speeltuin Kitskensberg in Roermond (11 minuten met de auto)
- op ontdekkingsreis door het Nationaal Park De Meinweg bij Boshotel Vlodrop (19 minuten met de auto)
- als zij zich uitleven in binnenspeeltuin De Graasj in Roermond (5 minuten lopen)
- met klimmen, klauteren en ontdekken bij Bezoekerscentrum De Meinweg/Brasserie De Boshut in Herkenbosch (16 minuten met de auto)
- in Attractiepark Toverland in Sevenum (bij Venlo) (35 minuten met de auto) 

Wilt u ook eens een andere stad bezoeken?
Roermond heeft veel te bieden, maar er is nog veel meer moois te ontdekken in de omgeving.

Onze aanraders voor een dagje weg zijn:

* Maastricht (30 minuten met de auto)
* Düsseldorf (45 minuten met de auto)
* Aken (1 uur met de auto)
* Maaseik (25 minuten met de auto)
* Het witte stadje Thorn (20 minuten met de auto)


Designer Outlet Centrum

Designer Outlet Shopping Center.
Roermond is een sfeervolle stad met een grote rijkdom aan cultuurhistorie, een gezellig winkelhart en een unieke ligging aan de Maasplassen. Maar Roermond biedt meer. Zoals het bekende Designer Outlet Shopping Center.

Dit is een groot winkelparadijs op loopafstand van de binnenstad, waar u wereldmerken en designlabels met grote kortingen van 30 tot 70% kunt kopen.

Geniet in een ontspannen sfeer van meer dan 100 shops en slenter heerlijk over de stijlvolle shoppingboulevards.

Het Designer Outlet Shopping Center is 363 dagen per jaar open tot 21.00 uur.

Maak uw shoppingdag compleet
Ga shoppen in de binnenstad van Roermond (ook op donderdagavond en op zondag) en combineer dit met een bezoek aan het Designer Outlet Shopping Center.

Struinen over de markt?
Dat kan ook in Roermond. Op zaterdag is er een grote warenmarkt op de Markt en op woensdag vindt u op het Munsterplein een kleinschalige warenmarkt. Deze is kleiner maar zeker ook de moeite waard.